IKT infrastruktura

IKT infrastruktura

Konvergentne rešitve, virtualizacija vseh elementov informacijske infrastrukture, uporaba standardizirane strojne opreme ter avtomatizacija postopkov, zagotavljajo osnovo za visoko prilagodljivost in učinkovitost. Pri zagotavljanju rešitev se opiramo na svoje znanje in izkušnje – številni uspešno izvedeni projekti na lokacijah naročnikov ter projekti na osnovi uvedenih oblačnih storitev v lastnem podatkovnem centru (Complete-datacenter.si). Za optimalno infrastrukturno agilnost, prilagojeno trenutnim poslovnim potrebam, uporabljamo najboljše rešitve proizvajalcev Dell, Microsoft in drugih.

Zaupajte našim certificiranim in izkušenim strokovnjakom pri načrtovanju in izvedbi projektov s področja Microsoftovih infrastrukturnih rešitev, kot so Windows strežniški in AD sistemi, sporočilni sistem Exchange, virtualizacija strežniških virov s Hyper-V, postavitev zasebnega ali hibridnega oblaka, baze podatkov MS SQL, Office 365 in Azure, upravljanje in monitoring strežniških virov ter klientov z orodji Microsoft System Center. Ponujamo tudi migracije iz drugih sistemov v Microsoftovo okolje.

Na osnovi Linux operacijskih sistemov vam lahko ponudimo vrsto rešitev, ki za vaše poslovno okolje prinašajo številne prednosti, še posebej, če se želite izogniti visokim stroškom licenc za programsko opremo. Z individualnim pristopom vam bomo ponudili rešitev po meri, ki je za vaše podjetje najbolj optimalna.

Diskovni podsistemi iz portfelja rešitev Dell in EMC zagotavljajo maksimalen izkoristek strojne opreme med obdelavo in shranjevanjem podatkov, s poudarkom na zmogljivosti, učinkovitosti in nizki energijski porabi. Zaradi preproste integracije v obstoječe informacijsko okolje uporabnikov in nezahtevnega upravljanja so idealna rešitev za današnja poslovna okolja, saj jih je mogoče prilagoditi vsem vrstam potreb v sodobnem IT svetu. Med drugim zagotavljajo visoko razpoložljivost delovanja (99,999 %) in nizke stroške lastništva.

Zagotavljamo varnostno kopiranje in obnovo podatkov poslovno-kritičnih informacijskih storitev. Rešitve so avtomatizirane, zanesljive in zagotavljajo stroškovno učinkovito zaščito podatkov. Poleg programske opreme ponujamo tudi rešitve diskovnih podsistemov (za varnostno kopiranje in obnovo podatkov) z uporabo ''in-line'' deduplikacije podatkov, ki bistveno zmanjšuje količino podatkov varnostnih kopij.

Sodobne omrežne rešitve omogočajo vzpostavitev učinkovite infrastrukture z uporabo virtualnih stikal, ki so optimizirana za specifične potrebe tako na nivoju distribucijskih kot tudi hrbteničnih stikal. Za učinkovito omrežno varnost, ki preprečuje nedovoljene posege v delovanje omrežja in zagotavlja varnost podatkov, je potrebna integracija in interakcija ključnih varnostnih elementov. Požarne pregrade nove generacije (NGFW) so zasnovane tako, da omogočajo centralen nadzor in upravljanje različnih varnostnih segmentov (IPS, FW, Antivirus, Antispam, WEB-Filtering, Content Management), obenem pa podjetjem pomagajo doseči skladnost z najzahtevnejšimi varnostnimi standardi.

Ustrezen nadzor in upravljanje IKT infrastrukture omogočata pravočasno ukrepanje v primeru izrednih dogodkov, povezanih z delovanjem informacijskih sistemov (strežniki, diskovna polja, omrežje, delovne postaje). Ponujamo rešitve za nadzor in upravljanje omrežne infrastrukture, sistemske in aplikativne infrastrukture ter upravljanje odjemalcev. Te rešitve načrtujemo in uvajamo na osnovi tehnologij svojih partnerjev Microsoft, Dell in VMware. Ponujamo tudi lastne rešitve za monitoring sistemov, ki temeljijo na odprtokodnih rešitvah.

Namizja in aplikacije je zdaj mogoče zagotavljati bolj varno, zanesljivo in ugodno ter neposredno iz podatkovnega centra. Fizični odjemalci (računalnik, tablice, pametni telefoni ipd.) služijo kot "terminal" za dostop do namizja in aplikacij. Tveganje za izgubo poslovnih podatkov je manjše, upravljanje naprav pa je preprostejše in bolj prilagodljivo. Virtualizacija namizij omogoča ločitev operacijskega sistema in strojne opreme tako, da uporabnik obdrži isto namizje, neodvisno od naprave in lokacijske povezave.

Sodobni IT trendi v ospredje več ne postavljajo tehnologije, temveč storitve za končnega uporabnika. Pri tem je potrebno zagotoviti primeren nivo storitve, ki je standardiziran, integriran in avtomatiziran. Z našimi rešitvami lahko podpirate upravljanje aktivnosti, sprememb, dogodkov, problemov ali zahtevkov. Ob tem vam lahko ponudimo tudi načrtovanje in uvedbo rešitve Microsoft Service Manager ali RcG Assist, ki jo ponujamo tudi v obliki storitve v oblaku.

Upravljanje storitev tiskanja je rešitev, ki zagotavlja centralno upravljanje in optimalno izkoriščenost vseh naprav za tiskanje. Z uporabo boste dosegli: znižanje stroškov tiskanja, povečanje učinkovitosti in produktivnosti zaposlenih ter zagotavljanje varnosti informacij. Rešitev je zasnovana na priznani Xeroxovi metodologiji (Managed Print Services – MPS), ki so jo vodilne analitske hiše uvrstile v svetovni vrh na področju upravljanja s storitvami tiskanja. Smo certificiran partner na področju upravljanja s storitvami tiskanja.

Zagotavljamo rešitve za zaščito tajnih podatkov v komunikacijsko-informacijskih sistemih. Prodajni program kriptografske opreme za zaščito tajnih in občutljivih podatkov smo razširili tako, da vključuje tudi TEMPEST opremo in izgradnjo TEMPEST prostorov ter opremo za uničevanje tajnih in občutljivih podatkov. Ekripcijske rešitve zagotavlja podjetje Miška d.o.o.

Nove tehnologije omogočajo generiranje električne energije iz alternativnih in obnovljivih naravnih virov, ki so predvsem ekološko neoporečni. Naš razvojni projekt napajanja EKO podatkovnega centra z gorivnimi celicami je ekološko in tehnološko najnaprednejši in zagotavlja zanesljivo ter konstantno dobavo električne energije iz različnih naravnih virov.

Ponujamo strojno in programsko opremo različnih svetovnih proizvajalcev, kot so: Dell, Microsoft, EMC, VMware, HP, Xerox, Veritas, Veeam, Lenovo, Systematic, Sophos in mnogi drugi.