Omrežja in varnost

Omrežja in varnost

Novodobne omrežne in varnostne rešitve

Neizmerna rast izmenjave podatkov, multimedijskih vsebin in povezovanje mobilnih naprav ter povezanih oblačnih rešitev zahtevajo posebno zmogljiva in zanesljiva podatkovna omrežja. To pa zahteva še posebno skrb pri strateškem načrtovanju omrežij, ki bodo sposobna podpreti potrebe po večjih prenosnih hitrostih in mobilnem povezovanju, obenem pa zagotoviti visok nivo varnosti in zanesljivosti.

Sodobne omrežne rešitve omogočajo vzpostavitev učinkovite infrastrukture z uporabo virtualnih stikal, ki so optimizirana za specifične potrebe tako na nivoju distribucijskih kot tudi hrbteničnih stikal. Uvajanje prilagodljive infrastrukture skozi virtualizacijo omogoča reševanje trenutnih in prihodnjih tehnološko-poslovnih izzivov. Učinkovit centralni nadzor in avtomatiziran upravljavski sistem pa omogočata racionalen in uravnotežen pretok podatkov od izvora do ponora.

Za učinkovito omrežno varnost, ki preprečuje nedovoljene posege v delovanje omrežja in zagotavlja varnost podatkov, je potrebna integracija in interakcija ključnih varnostnih elementov. Požarne pregrade nove generacije (NGFW) so zasnovane tako, da omogočajo centralen nadzor in upravljanje različnih varnostnih segmentov (IPS, FW, Antivirus, Antispam, WEB-Filtering, Content Management), obenem pa podjetjem pomagajo doseči skladnost z najzahtevnejšimi varnostnimi standardi, ob upoštevanju stroškovne upravičenosti, preglednosti in sposobnosti upravljanja korporativnega omrežja.