Nadzor in upravljanje IKT infrastrukture

Danes, ko je poslovni uspeh odvisen od učinkovite informacijske infrastrukture, je vaša sposobnost upravljanja informacijskih storitev na veliki preizkušnji.

Sodobno poslovno okolje je v celoti odvisno od informacijske tehnologije. Od informatike se pričakuje razumevanje in odlično podporo poslovnim procesom, hitro odzivnost na nove zahteve poslovanja ter zagotavljanje zadovoljstva uporabnikov. Pri tem morajo biti stroški čim nižji. Temu se informatika prilagaja tako, da za monitoring in upravljanje informacijskih sistemov uporablja sodobna orodja in celovite rešitve, ki omogočajo enostavno obvladovanje delovanja, optimizacije sistemov, enostavne nadgradnje ter visoko razpoložljivost sistemov z visoko stopnjo avtomatizacije postopkov.

V FMC nudimo rešitve za nadzor in upravljanje omrežne infrastrukture, sistemske in aplikativne infrastrukture ter upravljanje odjemalcev.

Te rešitve načrtujemo in uvajamo na osnovi tehnologij naših partnerjev Microsoft, Dell in VMware. Ponujamo pa tudi lastne rešitve za monitoring sistemov, ki so osnovane na odprtokodnih rešitvah.

  • Monitoring vaših sistemov lahko izvajamo tudi na daljavo, in sicer z lastnimi rešitvami, ki tečejo v našem data centru. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.
  • Kot nadgradnjo pa lahko ponudimo tudi rešitve za upravljanje storitev IT-ja, več o tem pa si lahko preberete TUKAJ.
  • V določenih primerih je lahko najbolj racionalna rešitev tudi celovito zunanje upravljanje informacijske infrastrukture. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.