FMC sponzor in predavatelj na NT konferenci 2016

FMC sponzor in predavatelj na NT konferenci 2016

19. april 2016

21. Microsoftova NT konferenca, ki je skozi leta prerasla v enega najuspešnejših in osrednjih slovenskih IT dogodkov, bo potekala v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu med 16. in 18. majem.

Konferenca bo ponovno združila domače in tuje uveljavljene strokovnjake s področja tehnologije in poslovnega sveta. Kot vsako leto bodo tudi tokrat številnim obiskovalcem predstavili vrsto novosti iz IT sveta ter informacijske trende. Tehnološki del konference, ki bo namenjen predvsem IT strokovnjakom in razvijalcem, bo prepleten s poslovnim srečanjem, kamor bodo med drugim povabljeni tudi managerji, vodje marketinga ter odločevalci v finančnem sektorju in prodaji.

Na konferenci bomo s spodnjimi predavanji prisotni tudi mi. Toplo vabljeni na naša predavanja in klepet.

1. Varnost podatkov v Windows IT okolju (Halis Tabaković, FMC

(torek, 17. 5. 2016 / 12.00 - 12.45 / Emerald 1)

Sodobna družba temelji na informacijah, informacije so premoženje vsake sodobne organizacije, njihovo varovanje pa mora biti primerljivo z varovanjem fizičnega premoženja. Napadi na računalniške infrastrukture so vse bolj pogosti, zato je ključnega pomena, da te informacije pravilno zaščitimo. Pogledali si bomo možnosti močnejšega zavarovanja podatkov znotraj organizacij in kakšne so lahko posledice nepooblaščene pridobitve pravic.

2. PowerShell za administratorje (Halis Tabaković, FMC)

(sreda, 18. 5. 2016 / 9.00 - 10.00 / Mediteranea 2)

Kako lahko hitro preverimo dosegljivost strežnikov, kako preverimo, kateri je najbolj obremenjen (CPU, RAM, disk ...), kako naredimo hkrati spremembe na oddaljenih postajah ali strežnikih, kako si olajšamo dnevno administracijo okolja? Odgovor je PowerShell. Pogledali si bomo praktične primere za administracijo in PowerShell remoting.

Veselimo se srečanja z vami.