AirWatch - poenostavljena poslovna mobilnost

AirWatch - poenostavljena poslovna mobilnost

06. julij 2017

Mobilne naprave se pospešeno množijo v poslovnih okoljih. Vedno večje število različnih modelov naprav, platform in različic operacijskih sistemov podjetjem povzroča vrsto izzivov glede upravljanja mobilnosti. Neustrezna skrb za mobilne naprave lahko resno ogrozi poslovanje podjetja.

Družba AirWatch, ki jo je leta 2014 kupil VMware, že vrsto let velja za vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje poslovne mobilnosti. Analitsko podjetje Gartner jo je tudi za leto 2017 (že šesto leto zapored!) označilo za vodilno v svojem prestižnem magičnem kvadrantu rešitev MDM. Rešitev AirWatch za upravljanje mobilnih naprav podjetjem omogoča realnočasovno obravnavo izzivov, povezanih z mobilnostjo. Skrbnikom IT omogoča poenostavljen in učinkovit način pregledovanja in upravljanja vseh naprav z ene centralne konzole. Oddelek IT z njo pridobi takojšen in celovit vpogled v vse pametne mobilne telefone, tablice, prenosne računalnike, robustne, obrobne in internetne končne točke na platformah Android, Apple iOS, BlackBerry, Mac OS, QNX, Symbian, Tizen in Windows.

Podjetja zato težijo k poenostavitvi upravljanja mobilnosti, saj raba večjega števila orodij vodi v vedno večjo kompleksnost, v takšnih okoljih pa pogosteje prihaja do napak. V podjetju FMC izpostavljajo, da rešitev AirWatch v praksi omogoča hitro dodajanje novih naprav v omrežje podjetja, njihovo preprosto nastavitev in namestitev aplikacij in poverilnic. Kmalu po vklopu nove naprave tako uporabniki že lahko prebirajo elektronsko pošto podjetja, dostopajo do različnih vsebin, intranetnih strani in z drugih zalednih virov podjetja.

Volk sit in koza cela

Trend nošenja lastnih naprav v poslovna okolja (t. i. BYOD) je informatikom povzročil ogromno sivih las. Raziskave ugotavljajo, da že 60% zaposlenih raje uporablja svojo mobilno napravo za delo v službi in v zasebne namene. Rešitev AirWatch, ki se namesti na katerokoli napravo, zaposlenim omogoča dostop do službenih aplikacij in podatkov od koderkoli. To počne hitro in enostavno, brez uporabe poverilnic in zapletenih gesel za vsako posamezno aplikacijo. Na ta način funkcionalnost mobilnih naprav pride do pravega izraza, poveča se produktivnost zaposlenih.

Rešitev zna strogo ločiti med službenim in zasebnim. Vgrajen nadzor zasebnosti podjetju omeji vpogled v osebne podatke in zasebnost posameznika. V slednjem načinu podjetje ne vidi, spremlja ali zbira osebnih podatkov zaposlenega, npr. glede rabe njegovih osebnih aplikacij, e-pošte, sporočil SMS, fotografij in lokacije. V primeru rabe naprave, ki je last uporabnika, sama naprava ter telefonska številka sta in ostaneta last uporabnika.

V podjetju FMC, ki je rešitev AirWatch že namestilo nekaterim domačim podjetjem, poskrbijo, da je napredna rešitev MDM skladna z varnostno politiko podjetja glede zaščite in varovanja službenih naprav in podatkov ter ne posega v zasebnost zaposlenih. Vsi občutljivi podatki in intelektualna lastnina na napravi so varno shranjeni pred nepridipravi. Rešitev delo sistemskim skrbnikom olajša tudi z možnostjo avtomatiziranega posodabljanja in nameščanja aplikacij, ki še dopolnjuje edinstveno upravljanje vseh uporabniških naprav z enim samim orodjem. (Vir: Finance)

Za podrobnejšo predstavitev ali ponudbo nam pišite na prodaja@fmc.si ali pokličite na 05920 9300.