Dell predstavil tri nove mejnike na področju diskovnih sistemov

Dell predstavil tri nove mejnike na področju diskovnih sistemov

27. junij 2016

Dell je objavil novosti diskovnih podsistemov Dell SC Series, in sicer z nadgradnjo operacijskega sistema SCOS 7 (Dell Storage Center Operating System).

Nova različica SCOS 7 predstavlja do zdaj najbolj napredno programsko opremo diskovnih sistemov Dell SC serije. Z naprednimi funkcionalnostmi omogoča izredno prilagodljivost in stroškovno učinkovitost, obenem pa enovito centralizirano upravljanje in replikacijo diskovnih sistemov Dell SC in PS serije.

Dell SC serija predstavlja IT strategijo, ki zagotavlja nizke stroške lastništva (TCO) in visoko povrnitev naložb (ROI).

1) SCOS 7 promovira uporaba SSD tehnologij za ceno HDD diskov

Na podlagi inovativne in napredne platforme, Dell SC serija diskovnih sistemov že zagotavlja cenovno najugodnejše All-Flash /Hybrid Flash diskovne sisteme v industriji. Z novo različico SCOS 7 naročnikom in industriji nudi dejansko dvojno prednost v primerjavi s predhodno generacijo platforme - napredno in učinkovitejšo izrabo fizičnega prostora, potrebnega za hrambo podatkov. Z uporabo inteligentne deduplikacije naročnikom zagotavlja bistveno znižanje stroškov SSD in HDD kapacitet na način, katerega konkurenca ne pozna – v bistvu je Dell SC serija edina "auto-tiered" rešitev, ki obenem združuje deduplikacijo in kompresijo na HDD in SSD tehnologiji.

In rezultat: AFA sistemi so zdaj na voljo že po ceni 0,45 USD/GB, z opcijskim HDD Tier-om, pa že po ceni, nižji od 0,10 USD/GB. Tovrstni ekonomski vidik dejansko ne predstavlja le naložbenih prihrankov, temveč spreminja koncept uporabe SSD tehnologije. Dell je ponosen, da predstavlja gonilo SSD revolucije in je zavezan k uresničevanju poslanstva digitalne transformacije vsake industrije.

2) SCOS 7 zagotavlja upravljanje na nivoju podatkovnih centrov

Še pomnite način upravljanja diskovnih sistemov kot neodvisnih "silosov"? Ti časi so minili in neprilagodljivost pri upravljanju diskovnih virov je preteklost, po zaslugi SCOS 7 in novih funkcionalnosti, kot so selitev v realnem času ("Live Migrate"), federacija več sistemov (Multi Array Federation), ki so del standardnih funkcionalnosti. Upravitelji diskovnih virov lahko sedaj preprosto in na napreden način upravljajo diskovne vire med različnimi fizičnimi sistemi in podatkovnimi centri, v realnem času. Na ta način zagotavljajo delitev bremena podatkovnih virov za zagotavljanje optimalnih zmogljivosti in izrabe diskovnih kapacitet - brez dodatnih naložb, potrebnih za uvedbo namenskih rešitev.

SCOS 7 prinaša tudi novosti na področju zagotavljanja kakovosti storitev (QoS), ki omogoča implementacijo kontrol in pravil za avtomatizirano zagotavljanje ustreznih zmogljivosti (IOPs, propustnost, zakasnitev …) glede na poslovne prioritete. Uporaba in podpora VVoL zagotavlja upravljanje diskovnih virov v načinu izvajanja opravil upravitelja virtualne VMware platforme, ki je rezultat močne integracije in partnerstva s proizvajalcem VMware.

3) SCOS 7 zagotavlja poenoten diskovni ekosistem

Z novo različico SCOS 7 Dell zagotavlja edinstveno dodano vrednost predvsem za lastnike diskovnih podsistem PS serije (EqualLogic) in sicer poenoteno upravljanje in konvergenco SC in PS serije, tako na ravni upravljanja kot medsebojne diskovne replikacije z orodjem Dell Storage Manager (DSM). Obstoječi uporabniki PS serije lahko dejansko nadaljujejo z nadgrajevanjem in uporabo PS serije obenem pa obstoječo platformo nadgrajujejo z napredno SC serijo diskovnih sistemov.

Dell je trenutno edini proizvajalec diskovnih sistemov, ki ponuja integracijo in replikacijo na najvišji ravni ("native cross platform management and replication") med različnimi platformami diskovnih sistemov (SC in PS serija) in na ta način zagotavlja naročnikom zaščito naložb in nizke stroške lastništva.

Če vaše poslovanje zahteva prenovo oziroma nadgradnjo diskovnih virov, je zdaj pravi čas, da zaupate Dell SC seriji diskovnih sistemov, ki vam zagotavljajo izgradnjo diskovne platforme za prihodnost (Dell Future Ready Platform). Serija SC nudi izrazito konkurenčno prednost s svojo inovativno in unikatno virtualizirano platformo SCOS 7, kar daje vašemu poslovanju priložnost za še večji uspeh v prihodnosti kot temelj za bodoče sistemske in aplikativne potrebe.

Več informacij o Dell SCOS 7 si lahko preberete TUKAJ.