Utrinki NT konference 2016

Utrinki NT konference 2016

07. junij 2016

21. Microsoftova NT konferenca, ki je letos potekala v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu med 16. in 18. majem, je uspešno za nami. V galeriji si poglejte nekaj utrinkov z dogajanja na predavanjih. Kratko vsebino letošnjih FMC predavanj si lahko ogledate v nadaljevanju.

1. Varnost podatkov v Windows IT okolju (Halis Tabaković, FMC

Sodobna družba temelji na informacijah, informacije so premoženje vsake sodobne organizacije, njihovo varovanje pa mora biti primerljivo z varovanjem fizičnega premoženja. Napadi na računalniške infrastrukture so vse bolj pogosti, zato je ključnega pomena, da te informacije pravilno zaščitimo. Pogledali si bomo možnosti močnejšega zavarovanja podatkov znotraj organizacij in kakšne so lahko posledice nepooblaščene pridobitve pravic.

2. PowerShell za administratorje (Halis Tabaković, FMC)

Kako lahko hitro preverimo dosegljivost strežnikov, kako preverimo, kateri je najbolj obremenjen (CPU, RAM, disk ...), kako naredimo hkrati spremembe na oddaljenih postajah ali strežnikih, kako si olajšamo dnevno administracijo okolja? Odgovor je PowerShell. Pogledali si bomo praktične primere za administracijo in PowerShell remoting.