PRO Servis dobitnik priznanja za dobro prakso po standardu vodenja varovanja informacij ISO/IEC 27001:2013

PRO Servis dobitnik priznanja za dobro prakso po standardu vodenja varovanja informacij ISO/IEC 27001:2013

31. januar 2017

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije je v petek, 27. januarja 2017, na posvetu ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov, ki je potekal v dvorani Zdravniške zbornice, podjetju PRO Servis d.o.o. slavnostno podelil priznanje za dobro prakso po standardu za sistem vodenja varovanja informacij ISO/IEC 27001:2013.

Informacijski pooblaščenec tradicionalno vsako leto ob evropskem Dnevu varstva osebnih podatkov organizira dogodek. Letos so ga posvetili iskanju odgovorov na vprašanja, katere novosti in izboljšave pa tudi izzive prinaša evropska reforma varstva osebnih podatkov za posameznike in njihove pravice ter seveda upravljavce. Evropa je s sprejemom nove evropske Splošne uredbe o varstvu podatkov naredila pomemben korak v smeri zagotavljanja učinkovitejšega varstva osebnih podatkov. Uredba se začne uporabljati 25. 5. 2018, do takrat pa nas vse čaka še veliko dela, če želimo, da bomo prednosti uredbe tudi dejansko občutili.   
 
Na dogodku so s predstavniki upravljavcev, resornega ministrstva in različnih strokovnjakov za varstvo osebnih podatkov odprli razpravo o nalogah, ki nas čakajo v Sloveniji v letu 2017 pri pripravah na izvajanje nove uredbe.

Tradicionalno pa je potekala tudi podelitev nagrad za dobre prakse na področju varstva osebnih podatkov, ki ga je med drugimi prejelo tudi naše podjetje PRO Servis d.o.o.

Program posveta je dostopen tukaj.